
Dr. Oetker

Aby zapewnić, że produkty Dr. Oetker są zgodne z informacjami na opakowaniu, każdy składnik przechodzi rygorystyczny proces testowania. W laboratoriach we własnym centrum badawczo-rozwojowym firmy w siedzibie głównej w Bielefeld pracownicy siekają i kruszą surowe składniki oraz ekstrahują je przy użyciu rozpuszczalników – od sera po świeżą ostrą paprykę. Jest to proces, który zapewnia wgląd w jakość produktów i jest kluczem do zatwierdzania surowców do wykorzystania w produkcji. Podczas przeprowadzania eksperymentów pracownicy używają przede wszystkim szpatułek, zlewek i pełnych pipet ze szkła. Klucz do wiarygodnych wyników stanowi wolne od pozostałości reprocesowanie szkła laboratoryjnego. I to właśnie tu myjnie laboratoryjne Miele już od ponad 3 lat udowadniają swoją wartość – po dwie w trzech oddzielnych obszarach.

Modele podblatowe Miele PG 8583 i PG 8593 oferują wiele korzyści: ciśnienie wody w obiegu jest wyższe niż w poprzedniej generacji. Ponadto zapewniają one więcej miejsca. Dostępne są dwa moduły na pipety oraz – w zależności od ich długości – dodatkowy kosz górny na zlewki. Szpatułki umieszcza się we wkładzie pierwotnie opracowanym do narzędzi stomatologicznych. Praktycznym rozwiązaniem są nowe lekkie kosze i ulubione programy, takie jak „Iniektor Plus“, „Pipety“ i „Uniwersalny“, które uruchamia się naciśnięciem jednego przycisku. Najkrótszy cykl trwa zaledwie 38 minut i idealnie wpisuje się w szybkie tempo pracy laboratoryjnej. Jest to ważne, ponieważ szkło i inna aparatura muszą być gotowe do ponownego użycia przed pojawieniem się kolejnej skrzyni z napisem „Surowce“ na progu laboratorium.