Jaki system mrożenia wybierasz? 

Najlepszą formą przechowywania i magazynowania żywności przez dłuższy czas jest zamrażanie. Pozwala to zachować substancje odżywcze i smak na długi czas, a także zawsze mieć dostęp do produktów w razie potrzeby.Dzięki nowoczesnej technologii zamrażania w urządzeniach chłodzących Miele niskie temperatury pozostają zawsze niezawodnie i wygodnie pod kontrolą – zapewniając optymalne rezultaty i najlepszy smak. 
NoFrost
Dzięki systemowi NoFrost odmrażanie urządzenia nie jest konieczne. Chłodzenie obiegowe sprawia, że zimne, suche powietrze jest rozprowadzane równomiernie, dzięki czemu wewnątrz nie tworzy się lód. Mrożonki i szuflady nie pokrywają się lodem, dzięki czemu można je zawsze łatwo otwierać i zamykać. NoFrost oferuje tym samym optymalny komfort mrożenia i pozwala zrezygnować z pracochłonnego odmrażania – na zawsze. 
ComfortFrost
Dzięki funkcji ComfortFrost komorę mrożenia trzeba odmrażać dużo rzadziej. Dzięki zaokrąglonemu parownikowi lód we wnętrzu tworzy się dużo wolniej. Dzięki temu oszczędza się dużo wysiłku związanego z częstym odmrażaniem. 
DuplexCool
Dwa oddzielnie obiegi powietrza dla komory chłodzenia i mrożenia zapewniają optymalne chłodzenie. Ponadto nie dochodzi do wymiany powietrza pomiędzy tymi obszarami. Dzięki temu zapachy np. ryby, cebuli czy sera nie przechodzą na produkty spożywcze w części mrożenia. DuplexCool tworzy bezpieczne warunki do przechowywania produktów spożywczych w zestawach chłodząco-mrożących.
Cechy wyposażenia w zależności od modelu