Pomoc dlaPiekarniki

Potrawa ma zbyt cienką/miękką skórkę

Potrawa ma zbyt cienką lub zbyt miękką skórkę.

Została ustawiona zbyt niska temperatura.

Zwiększyć temperaturę o 10–20 °C.

Czas pieczenia jest zbyt krótki.

Wydłużyć czas pieczenia.

Wilgotność w komorze gotowania jest zbyt wysoka.

Włączyć funkcję Crisp (o ile jest dostępna). W przypadku przyrządzania wilgotnych potraw (takich jak mrożone frytki) postępować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i częściej przewracać potrawę, aby zmniejszyć ilość wilgoci w komorze gotowania. W przypadku bardzo dużej ilości potrawy lub jeśli potrawa jest bardzo wilgotna, otworzyć dwu- lub trzykrotnie drzwiczki urządzenia podczas procesu pieczenia.

Nie uwalniać wyrzutu pary pod koniec pieczenia, aby umożliwić utworzenie się grubszej skórki.

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi do swojego urządzenia Miele
Znajdź instrukcję
Zarezerwuj technika

Zarezerwuj technika

Skontaktuj się z nami, aby zarezerwować wizytę technika serwisu.
Umów wizytę
Kontakt

Kontakt

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami przez formularz, mailowo lub telefonicznie.
Skontaktuj się z nami