Jak używać funkcji AirFry? (H 2xxx)
- Nie rozmrażać głęboko mrożonych produktów spożywczych. 
- Rozłożyć produkt równomiernie i w miarę możliwości jednowarstwowo na perforowanej blasze Gourmet do pieczenia i AirFry lub na blasze do smażenia i grillowania. 
- Wstawić produkt spożywczy do nierozgrzanej komory gotowania. Jeśli rezultaty gotowania będą niewystarczająco chrupkie, następnym razem można również rozgrzać komorę gotowania. 
- Gotować tylko na jednym poziomie. Gotowanie na kilku poziomach spowoduje, że w komorze gotowania będzie zbyt dużo wilgoci i potrawa nie stanie się chrupka. 
- Generalnie wsuwać potrawy na poziom 2. Jeśli potrawa ma być bardziej przyrumieniona od góry, następnym razem można również zastosować poziom wyższy niż poziom 2. 
- Wybrać program AirFry  (piekarniki H 2xxx), patrz artykuł „Wie kann ich AirFry am Backofen auswählen? (H 2xxx)“. 
- Potwierdzić wybór za pomocą OK. 
- Pojawia się temperatura proponowana (190 °C). Temperaturę proponowaną można zmienić w zakresie 30–250 °C. 
 Zmienić temperaturę proponowaną zgodnie z danymi w przepisie lub w tabeli gotowania w aktualnej instrukcji użytkowania.
 W przypadku produktów głęboko mrożonych/gotowych do spożycia należy postępować zgodnie z instrukcjami producenta na opakowaniu. Wybrać niższą z temperatur zalecanych na opakowaniu.
- W miarę możliwości obrócić produkt po upływie połowy czasu gotowania. W celu przypomnienia ustawić minutnik. 
- Na koniec czasu gotowania sprawdzić, czy potrawa jest już wystarczająco chrupka i przyrumieniona. 
Dalsze informacje znajdują się w instrukcji użytkowania.
