Dysze wylotowe wylotu centralnego są zablokowane.
CVA 40xx: Przepchać otwory wylotowe kawy ostrą igłą. Następnie przeprowadzić czyszczenie zaparzacza zgodnie z instrukcją użytkowania.
CVA 5xxx: Wyczyścić wylot centralny.
Codziennie demontować i myć wszystkie części wylotu centralnego. W ten sposób zostaną skutecznie usunięte osady kawy i resztki mleka.
Pociągnąć wylot centralny całkowicie do dołu (1).
Zdjąć pokrywkę do przodu (2).
Odwrócić pokrywkę.
Wysunąć wkład z wewnętrznej strony pokrywki do góry.
Wyczyścić dokładnie oba elementy.
Wkład posiada u góry mały owalny otwór, przez który kawa wpływa do wydrążonego korpusu. Kawa wypływa przez dwa otwory w dolnej części wkładu.
Napełnić górny otwór wkładu wodą. Wszystkie 3 otwory wkładu powinny być zamknięte.
Wstrząsnąć wkładem. Osady kawy są zwykle rozpuszczane przez wodę.
Aby dodatkowo wyczyścić dolne wylewki kawy wkładu, w razie potrzeby użyć małej szczoteczki do czyszczenia.
Następnie wsunąć wkład w pokrywkę, aż do usłyszenia wyraźnego kliknięcia.
Umieścić pokrywkę z włożonym wkładem z powrotem na wylocie centralnym.
Przesunąć wylot centralny do góry.
Następnie przeprowadzić czyszczenie zaparzacza zgodnie z instrukcją użytkowania.