Przegląd wszystkich zalet produktu - Urządzenia do gotowania na parze

Highlights

Tylko w Miele

MultiSteam*

Perfekcyjny smak

Gwarantowana rozkosz dla podniebienia: Szybkie i równomierne rozłożenie pary w komorze gotowania i wokół naczyń.

Dowiedz się więcej o „MultiSteam“ Patent: EP 2 469 191 B2
    Tylko w Miele

    Duża komora gotowania i duża powierzchnia naczyń

    Dużo miejsca na kreatywność

    Wykorzystanie całej głębokości: Równoczesne przyrządzanie większych ilości, co oszczędza czas i energię.

    Dowiedz się więcej o „Duża komora gotowania i duża powierzchnia naczyń“
    Tylko w Miele

    Automatyczne gotowanie zestawu obiadowego

    Równoczesne gotowanie trzech różnych potraw

    Kompletne menu: Temperatura, czas trwania i kolejność zostaną automatycznie określone przez program "Gotowanie zestawu obiadowego".

    Wyświetl wszystkie produkty z „Automatyczne gotowanie zestawu obiadowego“ Dowiedz się więcej o „Automatyczne gotowanie zestawu obiadowego“

    Łatwe czyszczenie

    Lśniąca czystość w mgnieniu oka

    Bez osadów wapnia: Szybkie i nieskomplikowane czyszczenie dzięki zewnętrznej wytwornicy pary.

    Dowiedz się więcej o „Łatwe czyszczenie“

    Bezpieczeństwo

    System chłodzenia urządzenia i chłodny front

    Chłodny front i sąsiadujące meble

    Maksymalna ochrona: Wszystkie powierzchnie wokół urządzenia pozostają chłodne, zapewniając ochronę przed oparzeniami.

    Dowiedz się więcej o „System chłodzenia urządzenia i chłodny front“

    Funkcje bezpieczeństwa

    Automatyczne wyłączanie dla maks. bezpieczeństwa

    Wszystko pod kontrolą: Jeśli urządzenie nie zostało wyłączone, zabezpieczenie zrobi to automatycznie.

    Dowiedz się więcej o „Funkcje bezpieczeństwa“

    Komfort obsługi

    Tylko w Miele

    Duża komora gotowania i duża powierzchnia naczyń

    Dużo miejsca na kreatywność

    Wykorzystanie całej głębokości: Równoczesne przyrządzanie większych ilości, co oszczędza czas i energię.

    Dowiedz się więcej o „Duża komora gotowania i duża powierzchnia naczyń“
    Tylko w Miele

    Automatyczne gotowanie zestawu obiadowego

    Równoczesne gotowanie trzech różnych potraw

    Kompletne menu: Temperatura, czas trwania i kolejność zostaną automatycznie określone przez program "Gotowanie zestawu obiadowego".

    Wyświetl wszystkie produkty z „Automatyczne gotowanie zestawu obiadowego“ Dowiedz się więcej o „Automatyczne gotowanie zestawu obiadowego“

    Gotowanie na 3 poziomach

    Dla najlepszych efektów

    Oszczędność czasu i energii: Jednoczesne gotowanie różnych potraw bez przenoszenia smaku i zapachu.

    Dowiedz się więcej o „Gotowanie na 3 poziomach“

    Lekki zbiornik na wodę

    Łatwa obsługa

    Łatwe użytkowanie: Przezroczysty lekki zbiornik z tworzywa sztucznego można szybko i komfortowo napełnić wodą.

    Dowiedz się więcej o „Lekki zbiornik na wodę“

    Bogate wyposażenie

    Duży wybór akcesoriów do gotowania

    Wybór wyposażenia: Urządzenia wyposażone zostały w wiele akcesoriów do gotowania.

    Dowiedz się więcej o „Bogate wyposażenie“

    Redukcja pary

    Odprowadzenie pary we właściwym momencie

    Bezpiecznie i komfortowo: Otwieranie drzwiczek bez dużej ilości pary i natychmiastowe wyjmowanie gotowych potraw.

    Dowiedz się więcej o „Redukcja pary“

    Programy własne

    Zapamiętywanie często używanych ustawień

    Do ulubionych potraw: wystarczy wybrać program, temperaturę oraz czas trwania i zapisać jako swój ulubiony.

    Wyświetl wszystkie produkty z „Programy własne“ Dowiedz się więcej o „Programy własne“

    Temperatury proponowane

    Idealne temperaury są proponowane

    Bez zastanawiania się: Urządzenie zaproponuje optymalną temperaturę odpowiednią do wybranego programu.

    Dowiedz się więcej o „Temperatury proponowane“

    Funkcja czasu

    Urządzenie do gotowania na parze zarządza czasem

    Zawsze na czas: Czas startu, zakończenia i czas trwania programu oraz aktualną godzinę można łatwo zaprogramować.

    Dowiedz się więcej o „Funkcja czasu“

    Indywidualne programowanie

    Konfiguracja urządzenia według upodobań

    Samodzielne dostosowanie: Język, dźwięki sygnały, jasność wyświetlacza itd. można zmienić indywidualnie.

    Dowiedz się więcej o „Indywidualne programowanie“

    Gotowanie sous-vide

    Gotowanie w próżni

    Fantastyczny smak: mięso, warzywa, owoce lub ryby gotowane metodą próżniową.

    Dowiedz się więcej o „Gotowanie sous-vide“

    Komfort pielęgnacji

    Łatwe czyszczenie

    Lśniąca czystość w mgnieniu oka

    Bez osadów wapnia: Szybkie i nieskomplikowane czyszczenie dzięki zewnętrznej wytwornicy pary.

    Dowiedz się więcej o „Łatwe czyszczenie“

    CleanSteel

    Ochrona powierzchni ze stali szlachetnej

    Bez odcisków palców na stali: Powierzchnia CleanSteal zapobiega powstawaniu uciążliwych odcisków palców.

    Dowiedz się więcej o „CleanSteel“

    Komfortowy program odkamieniania

    Najprostsze odkamienianie krok po kroku

    Łatwe odkamienianie: Z instrukcją na wyświetlaczu i tabletkami odkamieniacza Miele urządzenie działa perfekcyjnie.

    Dowiedz się więcej o „Komfortowy program odkamieniania“

    Komory gotowania

    Oświetlenie komory i przezroczyste drzwiczki

    Optymalny widok na potrawę

    Potrawa zawsze na widoku: Nowość w urządz. do got. na parze Miele - oświetlenie komory i przezroczyste drzwiczki.

    Dowiedz się więcej o „Oświetlenie komory i przezroczyste drzwiczki“

    Komora gotowania ze stali szlachetnej

    Kompletnie obudowana i gładka

    Profesjonalizm i łatwość pielęgnacji: wszystkie naczynia parowe Miele są wykonane tylko ze stali szlachetnej.

    Dowiedz się więcej o „Komora gotowania ze stali szlachetnej“

    Różnorodność zastosowań

    Ryby/Owoce morza

    Dla ciała i duszy: w urządzeniu do gotowania na parze ryba jest gotowa na czas i zachowuje swój indywidualny smak.

    Mięso

    Delikatne i soczyste: zachowanie wartości odżywczych zawartych w mięsie.

    Dodatki

    Po prostu niezastąpione: ziemniaki, ryż lub makaron to pożywne, wartościowe i smaczne dodatki.

    Desery

    Słodkie delicje: w urządzeniu do gotowania na parze można przygotować różne desery wieńczące wykwintne menu.

    Gotowanie jajek

    Perfekcyjne śniadanie: na miękko, półmiękko lub twardo w zaledwie 4 do 10 minut w temp. 100°C.

    Przyrządzanie jogurtu

    Świeży i smaczny: przyrządzenie jogurtu w urządzeniu do gotowania na parze zajmuje tylko 5 godzin w temp. 40°C.

    Dezynfekowanie butelek dla niemowląt

    Sterylne w ciągu zaledwie 15 minut: możliwość szybkiej i łatwej dezynfekcji butelek dla niemowląt w temp. 100°C.

    Zupy

    Ulubiona przystawka: Najróżniejsze zupy będą dobrą odmianą.

    Blanszowanie

    Optymalny sposób zachowania jakości: blanszowanie służy do przygotowania warzyw i owoców do ich zakonserwowania.

    Podgrzewanie

    Jak świeżo ugotowane: podgrzewanie potraw w temp. od 80°C do 100°C w ciągu ok. 5 minut.

    Wyrastanie ciasta drożdżowego

    Lekki chleb i puszyste ciasto: ciasto drożdżowe wyrasta w temp. 40°C w idealnych warunkach.

    Podgrzewanie wilgotnych ściereczek

    Goście będą zachwyceni: w urządzeniu do gotowania na parze można przygotować wilgotne ściereczki.

    Utrzymywanie ciepła

    Na małe spóźnienia: utrzymywanie potraw w cieple przez 15 minut w pełni automatycznie.

    Uzyskiwanie soku

    Napoje i galaretki: pod wpływem działania pary wodnej można pozyskać sok z owoców.

    Topienie czekolady

    Bez przypalania i grudek: w temp. 90°C otrzymuje się czekoladę o idealnie płynnej konsystencji.

    Zdejmowanie skórki

    Szybko i łatwo: zdejmowanie skórki z pomidorów, nektarynek, migdałów i wielu innych w ciągu 1–4 min.

    Sterylizowanie

    Idealne przygotowanie do zawekowania: słoiki są doskonale wysterylizowane, by zachować trwałość owoców i warzyw.

    Warzywa

    Natura w najlepszym wydaniu: warzywa z urządzenia do gotowania na parze zachowują swój smak i są zdrowe.

    Wekowanie

    Bez doglądania: wygodne wekowanie owoców, warzyw, mięsa i wędlin przy pomocy pary.

    Rozmrażanie

    Delikatne rozmrażanie: rozmrażanie głęboko mrożonych produktów w idealnych warunkach w temp. ok. 60°C.

    Gotowanie sous-vide

    Fantastyczny smak: mięso, warzywa, owoce lub ryby gotowane metodą próżniową.

    Zastosowanie

    Tylko w Miele

    MultiSteam*

    Perfekcyjny smak

    Gwarantowana rozkosz dla podniebienia: Szybkie i równomierne rozłożenie pary w komorze gotowania i wokół naczyń.

    Dowiedz się więcej o „MultiSteam“ Patent: EP 2 469 191 B2

    Programy automatyczne

    Przyjemne gotowanie i pieczenie z gwarancją sukcesu

    Łatwe przyrządzanie ponad 150 potraw: Ryby, mięso, warzywa i dużo więcej z gwarancją sukcesu.

    Dowiedz się więcej o „Programy automatyczne“
    Tylko w Miele

    Funkcja utrzymywania ciepła

    Automatycznie utrzymuje gotowe potrawy w cieple

    Bez natychmiastowego stygnięcia: Potrawy są automatycznie utrzymywane w cieple jeszcze 15 minut po gotowaniu.

    Dowiedz się więcej o „Funkcja utrzymywania ciepła“

    Elektroniczna regulacja temperatury

    Reguluje i nadzoruje proces gotowania

    Automatyczna kontrola: Dokładna regulacja temperatury dzięki elektronicznej kontroli procesu.

    Dowiedz się więcej o „Elektroniczna regulacja temperatury“

    Gotowanie niezależne od ilości

    Taki sam czas gotowania dla różnych ilości potraw

    Zawsze taki sam czas: 100 g czy 1 kg - czas gotowania zawsze jest taki sam dla każdej potrawy.

    Dowiedz się więcej o „Gotowanie niezależne od ilości“
    Cechy wyposażenia w zależności od modelu

    Co warto wiedzieć o urządzeniach do gotowania na parze Miele

    Rozmiar niszy

    Perfekcyjnie dopasowane do Państwa wymagań

    Urządzenia do gotowania na parze występują w dwóch wielkościach. Tutaj znajdą Państwo perfekcyjną obsadę dla swojej kuchni.

    Dowiedz się więcej o „Rozmiar niszy“
    Rodzaje

    Dobre perspektywy dla Państwa kuchni

    Zakup urządzenia do gotowania na parze jest początkiem cudownej przyjaźni, która niesie ze sobą przyjemność smaku, dobre samopoczucie i mnóstwo przeżyć kulinarnych. Urządzenia do gotowania na parze Miele występują w kilku wariantach.

    Dowiedz się więcej o „Rodzaje“
    Rodzaj

    Gotowanie na parze w indywidualnym stylu

    Miele oferuje urządzenia do gotowania na parze w trzech komfortowych wariantach. Bez względu na to, na który model się Państwo zdecydują - będą się mogli Państwo cieszyć doskonałą i zdrową kuchnią.

    Dowiedz się więcej o „Rodzaj“
    Systemy i technologie wytwarzania pary Miele

    Perfekcyjny efekt dzięki zewn. wytwarzaniu pary

    W przeciwieństwie do innych systemów we wszystkich urządzeniach do gotowania na parze Miele wytwornica pary znajduje się poza komorą gotowania. Zapewnia to znaczne zalety dla procesu gotowania: idealna ilość pary, optymalny pomiar i utrzymanie temperatury, niezależne od czasu gotowania oraz szybkie nagrzewanie i gotowanie. Podczas gotowania komora zostaje w całości wypełniona parą, dzięki temu całe powietrze zostaje wyparte. W ten sposób wygląd potraw przyrządzanych na parze nie zmienia się. A ponieważ w komorze gotowania nie mogą się utworzyć żadne osady z kamienia, również czyszczenie jest szczególnie łatwe.

    Dowiedz się więcej o „Systemy i technologie wytwarzania pary Miele“
    Gotowanie na parze to więcej składników witalnych

    Wygrana dla zdrowia

    W urządzeniu do gotowania na parze Miele świeża żywność zostanie przyrządzona niezwykle łagodnie. To można smakować - a nawet zmierzyć w laboratorium! Gotowanie na parze zachowuje nie tylko intensywny, naturalny smak potraw, ale również w dużej mierze wartościowe witaminy, minerały i mikroelementy. Badania naukowe potwierdzają wyraźną przewagę gotowania na parze nad tradycyjnymi metodami gotowania. I tak żywność gotowana na parze ma do 50% większą zawartość witamin niż po tradycyjnym gotowaniu w wodzie. Gotowanie na parze gwarantuje najlepszą jakość potrawy i przyczynia się w znacznym stopniu do zdrowego i bogatego w substancje mineralne odżywiania.

    Dowiedz się więcej o „Gotowanie na parze to więcej składników witalnych“
    Gotowanie na parze z Miele

    Efektywna pomoc w kuchni

    Urządzenie do gotowania na parze to prawdziwy multitalent i idealne uzupełnienie piekarnika i płyty do gotowania. W urządzeniu do gotowania na parze podczas jednego procesu można przygotować tylko dodatki lub całe menu – bez żadnych ograniczeń.

    Dowiedz się więcej o „Gotowanie na parze z Miele“

    Akcesoria i detergenty

     
    Oryginalne akcesoria Miele Shop Dowiedz się więcej