Łagodne gotowanie dla uzyskania głębi smaku

Dla rozkoszy podniebienia 
Zaleta na korzyść smaku – dzięki metodzie gotowania sous-vide zapewniasz sobie absolutną przyjemność z gotowania. Dużym plusem jest niezwykle równomierne gotowanie w celu osiągnięcia określonej temperatury wewnątrz potrawy. Pozwala to uniknąć przegotowanych brzegów. Aromaty nie mogą reagować z tlenem, dlatego pełny smak żywności zostaje zachowany, podobnie jak witaminy i składniki odżywcze. Kolejna zaleta: straty podczas gotowania są znacznie mniejsze w porównaniu z tradycyjnymi metodami gotowania, ponieważ wilgoć pozostaje w żywności. Przed gotowaniem na sous-vide zapakuj swoją potrawę próżniowo z marynatą lub przyprawami – w wyniku tego będziesz się cieszyć intensywnymi doznaniami smakowymi. Wyniki gotowania są zawsze powtarzalne. 
Delikatniej już się nie da 
Delikatnie i z pełnią smaku – wołowina, wieprzowina lub drób gotują się niezwykle powoli i w stale niskich temperaturach metodą sous-vide. Dzięki temu mięso jest niezwykle soczyste i delikatne. Jednocześnie komórki mięsne rozluźniają się, a z mięsa nie wycieka sok. Ponadto nie ma możliwości przegotowania. Jednak lubisz aromaty pieczenia, nieprawda? To też nie jest problem: podsmaż mięso przed lub po pakowaniu próżniowym. W ten sposób zostanie świetnie przyrządzone zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. 
Cechy wyposażenia w zależności od modelu