Czego szukasz?
Pomoc dlaPiekarniki

Potrawa na spodzie jasna/na wierzchu ciemna

Potrawa jest za mało przyrumieniona na spodzie lub za bardzo przyrumieniona na wierzchu.

Została ustawiona zbyt wysoka temperatura.

Zmniejszyć temperaturę o 10–20 °C.

Potrawa została umieszczona na niewłaściwym poziomie wsuwania.

Zastosować poziom wsuwania, który zgodnie z tabelą ustawień jest najbardziej odpowiedni dla potrawy i programu. Tabela ustawień znajduje się w książeczce „Wskazówki dotyczące obsługi“ lub w instrukcji użytkowania.

Została zastosowana funkcja Booster/Szybkie nagrzewanie.

W przypadku tego problemu proszę więcej nie używać funkcji Booster/Szybkie nagrzewanie. W ten sposób uzyskuje się mniejsze przyrumienienie z wierzchu, zwłaszcza w przypadku delikatnych ciasteczek.

Piekarnik nie został rozgrzany.

Rozgrzać piekarnik. Ma to szczególne znaczenie w przypadku potraw, które trudno się pieką od spodu.

Została zastosowana nieodpowiednia forma, która odbija ciepło. Wydłuża to czas pieczenia i powoduje zbyt duże przyrumienienie wierzchu.

Nie używać form z białej blachy ani jasnych form ceramicznych, ponieważ odbijają one ciepło.

Został wybrany nieoptymalny program.

Jeśli to możliwe, należy używać programu „Intensywny“, zwłaszcza w przypadku potraw, które trudno pieką się od spodu.

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi do swojego urządzenia Miele
Znajdź instrukcję
Zarezerwuj technika

Zarezerwuj technika

Skontaktuj się z nami, aby zarezerwować wizytę technika serwisu.
Umów wizytę
Kontakt

Kontakt

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami przez formularz, mailowo lub telefonicznie.
Skontaktuj się z nami