Została ustawiona zbyt wysoka temperatura.
Zmniejszyć temperaturę o 10–20 °C.
Potrawa jest za mało przyrumieniona na spodzie lub za bardzo przyrumieniona na wierzchu.
Zmniejszyć temperaturę o 10–20 °C.
Zastosować poziom wsuwania, który zgodnie z tabelą ustawień jest najbardziej odpowiedni dla potrawy i programu. Tabela ustawień znajduje się w książeczce „Wskazówki dotyczące obsługi“ lub w instrukcji użytkowania.
W przypadku tego problemu proszę więcej nie używać funkcji Booster/Szybkie nagrzewanie. W ten sposób uzyskuje się mniejsze przyrumienienie z wierzchu, zwłaszcza w przypadku delikatnych ciasteczek.
Rozgrzać piekarnik. Ma to szczególne znaczenie w przypadku potraw, które trudno się pieką od spodu.
Nie używać form z białej blachy ani jasnych form ceramicznych, ponieważ odbijają one ciepło.
Jeśli to możliwe, należy używać programu „Intensywny“, zwłaszcza w przypadku potraw, które trudno pieką się od spodu.