Gotowanie to przyjemność! Zwłaszcza gdy urządzenia i produkty są najwyższej jakości. W tej rubryce znajdą Państwo treści, które sprawią, że gotowanie stanie się jeszcze łatwiejsze i bardziej odprężające. Wyczerpujące informacje o produktach i bogate ABC ziół, praktyczne wskazówki żywieniowe, międzynarodowe klasyki kulinarne oraz zalecenia dotyczące żywienia niemowląt i małych dzieci.
Ziołowe ABC
Zioła nadają potrawom właściwy urok.
Podczas przygotowywania potraw w kuchni nie należy zapominać o ziołach. Czy to samodzielnie wyhodowane, czy kupione w warzywniaku – świeże smakują najlepiej i uszlachetniają każdą potrawę!
Czy biała mąka jest rzeczywiście niezdrowa? Co dobrego dla figury może zrobić goryczka? Dlaczego błonnik jest ważny dla naszego organizmu? Co robić, gdy moje dziecko przy jedzeniu ciągle mówi "nie lubię" ? Dlaczego zmęczeni ludzie jedzą więcej niż wyspani? Wskazówki żywieniowe naszych ekspertów pokazują, jak proste i pyszne jest zdrowe jedzenie.
Czym różnią się bataty od ziemniaków? Dlaczego zielony groszek trzeba gotować? Do czego nadają się papaje? Jaka jest różnica między ośmiornicą, kałamarnicą a kalmarem? Dlaczego marokański olej arganowy jest taki drogi? W naszych informacjach o produktach spożywczych sięgamy do ich podstaw, wyjaśniamy skąd pochodzą i jak się je przyrządza – wraz z praktycznymi przykładami.
Przygotowywanie zdrowych posiłków dla niemowląt i małych dzieci przy pomocy urządzeń do gotowania na parze Miele
W końcu urosnąć i móc odkrywać świat - do tego potrzebna jest miłość i zrównoważone odżywianie w pierwszych latach życia. Dziecięce posiłki powinny być oczywiście pyszne, różnorodne i zdrowe.