Jedzenie i picie łączy – ludzi, narody i generacje. Jedzenie i picie to kultura i komunikacja, fascynujący dialog pomiędzy tradycją a nowoczesnością. Pod hasłem à la carte prezentujemy Państwu najnowsze informacje związane ze światem kulinariów.
Co się dzieje na kulinarnej scenie? Jakie kulinarne trendy dominują w światowych metropoliach. Dla wielu najlepszych międzynarodowych kucharzy coraz ważniejsze staje się regionalne pochodzenie produktów spożywczych.Renomowane restauracje odkrywają zalety kuchni wegetariańskiej. Szlachetne i drogie piwa dla smakoszy zdobywają rynek. W ostatnich latach powstały liczne nowe gatunki ginu różniące się wyraźnie od tradycyjnych. To tylko cztery przykłady "kulinarnych trendów", które odkryliśmy i bliżej opisaliśmy.
Gdzie w Singapurze można zjeść dobrze i autentycznie? Jak piecze się rybę w płaszczu solnym? Co zaserwować podczas romantycznego wieczoru we dwoje? Co szczególnego jest w portugalskim Vinho verde? Jak muzyk "Yellow" Dieter Meier stał się właścicielem bio-winnicy? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiadamy w naszych historiach o jedzeniu i piciu.