DG 6010 - Wolnostojące urządzenie do gotowania na parze do zdrowego gotowania jako idealne uzupełnienie Twojej kuchni.--
  • do zdrowego gotowania jako idealne uzupełnienie Twojej kuchni.--
  • --
   

DG 6010
Wolnostojące urządzenie do gotowania na parze do zdrowego gotowania jako idealne uzupełnienie Twojej kuchni.

  • Wyświetlacz 7-segmentowy z obsługą sensorową – EasySensor

    EasySensor

    Wybór bezpośredni plus wyświetlacz 7-segmentowy: wyświetlacz wskazuje temperaturę i czas trwania. Dotykając zintegrowanych przycisków dotykowych dokonuje się wyborów i je potwierdza.
  • Doskonałe rezultaty – technologia parowa MonoSteam

    MonoSteam

    Idealny dla urządzeń do gotowania na parze z mniejszymi komorami gotowania; wytwornica pary znajduje się w zbiorniku wody i para jest wprowadzana do komory gotowania poprzez wlot pary.
  • Łatwe przygotowanie kompletnego dania - gotowanie menu
  • Gotowanie na 3 poziomach jednocześnie

    Gotowanie na 3 poziomach

    Oszczędzaj czas i energię: gotowanie najróżniejszych potraw w tym samym czasie bez przenikania zapachów i smaków. 
  • Łatwe czyszcz. i kompakt. - komora gotowania ze stali nierdz. 24l
 
  • ObsidianBlack
Cena: PLN 4 999,00** 
** proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT

Skontakuj się z Miele
Partnerzy handlowi
EAN: 4002515192450 / Numer katalogowy: 09351490
DG6010

Przegląd wszystkich zalet produktu - DG 6010

Komory gotowania

Komora gotowania ze stali szlachetnej 

Profesjonalne wyposażenie 
Wył. dla ciśn.urządz. na parze

Wysoka jakość i łatwość czyszczenia: nasze urządzenia do gotowania na parze mają wnętrze ze stali szlachetnej. 

Dowiedz się więcej o „Komora gotowania ze stali szlachetnej “

Montaż/funkcje

Zewnętrzne wytwarzanie pary 

Udogodnienie: para z zewnątrz 

Wytwarzanie pary poza komorą gotowania zapobiega powstawaniu osadów wapiennych i zapewnia łatwe czyszczenie.

Dowiedz się więcej o „Zewnętrzne wytwarzanie pary “

Różnorodność zastosowań

Ryby i owoce morza

Zdrowie z morza: ryby i owoce morza są idealnie przyrządzane i zachowują aromat oraz kształt.

Mięso

Delikatne i soczyste: mięso z urządzenia do gotowania na parze zachwyca intensywnym smakiem.

Dodatki 

Zawsze dodatkowo: ziemniaki, ryż czy makaron pasują do każdego dania i mają wysoką wartość odżywczą. 

Desery 

Najlepsze na koniec: nawet desery można przygotować w różnorodny sposób w urządzeniu do gotowania na parze.

Gotowanie jajek 

Na miękko, na średnio czy na twardo? W kilka minut w 100 °C uzyskasz optymalnie ugotowane jajko 

Przyrządzanie jogurtu 

Zrób to sam: w jedynie 5 godzin w temp. 40 °C można przygotować w urządzeniu do gotowania na parze własny jogurt. 

Dezynfekcja butelek dla niemowląt 

W jedynie 15 minut bez zarazków: szybko i łatwo można zdezynfekować butelki dla niemowląt w temp. 100 °C. 

Zupy 

Kremowe czy czyste – zupy różnorodne smakowo są lubianą przystawką. 

Rozmrażanie 

Delikatne rozmrażanie: mrożonki można ostrożnie rozmrażać w temp. ok. 60 °C, czyli w idealnych warunkach.

Blanszowanie 

Optymalne przygotowanie: zblanszuj owoce czy warzywa, aby zachować ich świeżość w najlepszej jakości. 

Gotowanie sous-vide 

Maksimum przyjemności: mięso, warzywa lub owoce gotowane w próżni gwarantują wyjątkowe doznania smakowe.

Podgrzewanie 

Jak świeżo ugotowane: dania z dnia poprzedniego można idealnie zregenerować w kilka minut w temp. 80–100 °C 

Wyrastanie ciasta drożdżowego 

Lekkie i puszyste: teraz uda się ci nawet ciasto drożdżowe – w temp. 40 °C wspaniale wyrośnie. 

Podgrzewanie wilgotnych ręczników 

Prof. rozpieszczanie: podaj gościom do wyszukanego menu wilgotne ręczniki z urządz. do gotowania na parze Miele. 

Wyciskanie soku 

Zrób z owoców pyszny sok lub galaretkę: za sprawą wyciskania parowego odbywa się to wyjątkowo delikatnie. 

Topienie czekolady 

Słodka pokusa: W temp. 90 °C czekolada topi się bez gródek czy przypalenia się – do ciast czy ciasteczek. 

Usuwanie skórki 

Łatwe usuwanie: w urządzeniu można usunąć skórkę z pomidorów, nektarynek, migdałów itp. w 1–4 minut. 

Sterylizacja słoików 

Idealne przygotowanie: słoiki można optymalnie zdezynfekować przed wekowaniem owoców itd. 

Warzywa 

Natura w najlepszej formie: delikatne przygotowanie w urządzeniu pozwala zachować smak i jest zdrowe. 

Pasteryzacja 

Długa przydatność do spożycia: warzywa, owoce, mięso i kiełbasy można zawekować w urządzeniu wyjątkowo wygodnie. 

Zastosowanie

Gotowanie niezależne od ilości 

Różna ilość, taki sam czas gotowania 

Zawsze w takim samym czasie: 100 g lub 1 kg, czas przyrządzania zawsze pozostaje taki sam. 

Dowiedz się więcej o „Gotowanie niezależne od ilości “
Ilustracja(e) przykładowe, w celu objaśnienia
*proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT
**proponowana, niezobowiązująca cena producenta zawierająca VAT