Kyle Connaughton

Wyraź chwilę

Pomimo, że Kyle Connaughton jest mistrzem kuchni nagrodzonym 3 gwiazdkami Michelin, jest osobą bardzo skromną. Uwielbia pracę w ogrodzie, gotuje, ponieważ kocha dawać innym radość i jest bezgranicznie zafascynowany kuchnią japońską. Rozwijanie prawdziwej kreatywności oznacza dla niego, że nigdy nie spocznie na laurach.

  

Jakiego urządzenia używa

Innowacyjne funkcje

Piekarnik parowy

Gotowanie z duchem czasu

Płyta indukcyjna

Inteligentne gotowanie

Piekarnik

„Życie jest zbyt krótkie, by pozostawać w swojej strefie komfortu. Trzeba stawiać przed sobą wciąż nowe wyzwania.“

Kyle Connaughton, uznany szef kuchni z 3 gwiazdkami Michelin

Jako właściciel i szef kuchni restauracji „Single Thread“ zlokalizowanej w Sonoma County w Kalifornii, Kyle skupia się na składnikach – począwszy od ich pochodzenia, a skończywszy na prezentacji na talerzu. Na swojej farmie o powierzchni 2 hektarów uprawia warzywa, które wykorzystuje w kuchni od razu po ich zebraniu. W ten sposób zatrzymuje chwilę i wykorzystuje swoje dzieła, aby jego goście cieszyli się tym, co tu i teraz.

 

      

Kalifornia spotyka Japonię

„Podczas przyrządzania potraw lub do precyzyjnych prac w kuchni używam wyłącznie pałeczek, bo lubię ten ich naturalny rytm, ten flow. Generalnie korzystam zniewielu narzędzi kuchennych, jednak te, których używam są wysokiej jakości i bardzo funkcjonalne“.

Swoją miłość do kultury japońskiej, Kyle odkrył już w wieku 9 lat, gdy towarzyszył swojemu ojcu w regularnych podróżach służbowych przez Pacyfik na tę bardzo daleką wyspę. Wraz ze swoim ojcem często jadał w japońskich restauracjach w Los Angeles i latał do Japonii, aby lepiej poznać kulturę i kuchnię tego kraju. Ze względu na inspirację tymi doświadczeniami, Kyle rozpoczął swoją karierę w japońskich restauracjach, uczęszczał do jednej z najbardziej renomowanych japońskich szkół gotowania, zdobył wykształcenie w Japonii, a później nawet przeprowadził się do Hokkaido.

 

Szef kuchni spotyka artystę

Kyle i Azuma

Bliski związek z naturą i kulturą japońską, to tylko dwa z wielu powodów, dzięki którym Kyle i florysta Azuma Makoto natychmiast znaleźli nić porozumienia. „Współpraca z innymi artystami i rzemieślnikami jest dla nas, kucharzy, bardzo inspirująca“, twierdzi Kyle. Istnieje bardzo dużo podobieństw między kwiatowym światem Azumy, a naszym światem kulinarnym.“

 

Subtelna elegancja – praca z wykorzystaniem piekarnika parowego

Zainspirowani piekarnikiem parowym, szefowie kuchni wybrali proste składniki i stworzyli z nich coś niesamowitego. Kyle stworzył kompozycję różnorodnych warzyw i połączył je z perfekcyjnym kawałkiem ryby, świadomie zachowując prostotę składników. Wyszło mu genialnie proste, ale bardzo wyjątkowe danie.

Dowiedz się więcej o piekarniku parowym

Zainspirowani piekarnikiem parowym, szefowie kuchni wybrali proste składniki i stworzyli z nich coś niesamowitego. Kyle stworzył kompozycję różnorodnych warzyw i połączył je z perfekcyjnym kawałkiem ryby, świadomie zachowując prostotę składników. Wyszło mu genialnie proste, ale bardzo wyjątkowe danie.

Sos z jedwabistego tofu, awokado i ziół był bazą dla połączenia różnych warzyw i ryby. Kyle skoncentrował się na precyzyjnym przyrządzeniu każdego składnika i zapewnił dzięki temu, że wszystkie aromaty doskonale się uzupełniają.

„Zawsze poszukujemy kolejnego wielkiego, kreatywnego przełomu – co jest innowacyjne? Czy możemy stworzyć coś, czego jeszcze nikt nie widział?“

 

 

Ciesz się chwilą – pracuj z bezpolową płytą indukcyjną

„Najfajniejsze w tej płycie indukcyjnej jest to, że można na niej robić kilka różnych rzeczy naraz. Dotychczasowa technologia nie pozwalała nam poruszać się w kuchni z taką elegancją i płynnością – a to właśnie tego poszukujemy my, kucharze“, tłumaczy Kyle. Rezultatem jest sezonowa kompozycja, czyli najlepsze, co sezon ma do zaoferowania, podzielone na kilka mniejszych dań. Kompozycja, w której smak ma każdy aromat, a wszystkie elementy są odpowiednio ugotowane i zaprezentowane w artystyczny sposób.“

 

Twoja kolej

Do biegu, gotowi, gotujmy!

Poznaj więcej historii

Helena Rizzo

Ta niezwykle utalentowana i pomysłowa szefowa kuchni z Brazylii potrafi snuć wspaniałe historie o każdym składniku, który trafi w jej ręce.

Azuma Makoto

Światowej sławy japoński florysta zainspirował naszych szefów kuchni do stworzenia czegoś niezwykłego.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu to wyróżniona gwiazdką Michelin szefowa kuchni, którą wyróżnia wyjątkowy styl gotowania i niezwykła życiowa historia.

Odkryj nowe oblicze gotowania dzięki piekarnikom Generacji 7000, płytom indukcyjnym, ekspresom do kawy i wielu innym urządzeniom.

Miele. Jakość, która wyprzedza swój czas.