Dalad Kambhu

Obywatelka świata z misją kulinarną.

Z korzeniami kulturowymi w Tajlandii i sukcesami na nowojorskiej scenie restauracyjnej, Dalad Kambhu jest prawdziwą inspiracją. Po zakończeniu kariery modelki stała się modną szefową kuchni w Berlinie. Wyróżnia się własnym wizjonerskim stylem, który nadaje autentycznej kuchni tajskiej osobistego charakteru. Nawet bez tradycyjnego wykształcenia w dziedzinie sztuki kulinarnej jej pasja do gotowania przyniosła jej najwyższe możliwe wyróżnienie – gwiazdkę Michelin.

Jakiego urządzenia używa

Inteligentne gotowanie

TwoInOne

Innowacyjne funkcje

Piekarnik

„Na tym stanowisku powinno być zdecydowanie więcej kobiet.“

Dalad Kambhu dodaje, że w roku 2019 jako jedyna kobieta została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Historia Dalady

Jej historia nie jest historią typu „od modelki do mistrzyni kuchni“ – podkreśla Dalad. Zamiast tego jest kobietą, która nigdy się nie poddaje: Jej pasja do ciągłego uczenia się, eksperymentowania i próbowania czegoś nowego pozwoliła jej wyzwolić prawdziwą kreatywność i stać się znaną szefową kuchni.

 

        

Wizja wyznaczająca trendy

W dążeniu do przyrządzania potraw bez marnowania żywności

Dalad stara się realizować pasję do gotowania w sposób jak najbardziej zrównoważony. Dlatego często dzieli się swoimi pomysłami i trikami na temat tego, jak ograniczyć marnowanie żywności i zachować świeżość składników na dłużej. Proste, a jednocześnie sprytne sposoby przechowywania mogą zrobić wielką różnicę – ale Dalad idzie jeszcze dalej: jej decyzja o współpracy z Miele opiera się również na wspólnym zaangażowaniu w zrównoważony rozwój, co widać w takich technologiach jak strefy PerfectFresh w lodówkach, dzięki którym warzywa zachowują świeżość 5x dłużej. Lub szuflada do próżniowego pakowania produktów spożywczych.

„Mam nadzieję, że uda mi się zainspirować zmianę sposobu myślenia. Dlaczego nie przyrządzić własnych przekąsek z obierków od ziemniaków? Zamrażanie kromek chleba? Chcę, aby pomysły takie jak te jako pierwsze nasuwały się na myśl – zanim jedzenie wyląduje w koszu“.

 

         

 

Jak w transie

Na pierwszy rzut oka Dalad jest raczej spokojna, powściągliwa i zachowuje dystans. Ale nie dajcie się zwieść. Jest prawdziwą królową wśród elity szefów kuchni i tyle samo wymaga zarówno od siebie, jak i od urządzeń, które doznały zaszczytu znaleźć się w jej kuchni.

Gdy podejmowała decyzję o tym, które z urządzeń kuchennych Miele wypróbować w pierwszej kolejności, jej uwagę zwróciła indukcyjna płyta grzewcza ze zintegrowanym wyciągiem TwoInOne. Imponująca moc gotowania i zintegrowany wyciąg automatyczny zapewniają jej pełną kontrolę, której oczekuje podczas gotowania. Dzięki PowerFlex XL woda szybciej zaczyna wrzeć. A miejsce na cztery duże garnki lub patelnie zapewnia szybkość i elastyczność, których potrzebuje, aby w pełni wykorzystać swoją kreatywność.

Dalad przyznaje, że płyta grzewcza TwoInOne błyskawicznie zapewnia najwyższą moc i kontrolę, dzięki czemu może puścić wodze fantazji.

„Przez 10 lat żyłam w wiecznie tętniącym życiem mieście, które nigdy nie zwalnia. Dlatego uwielbiam wkładać w pracę całą swoją energię.“

 

Twoja kolej

Do biegu, gotowi, gotujmy!

Poznaj więcej historii

Helena Rizzo

Ta niezwykle utalentowana i pomysłowa szefowa kuchni z Brazylii potrafi snuć wspaniałe historie o każdym składniku, który trafi w jej ręce.

Azuma Makoto

Zwycięzca „Asia's Best Restaurant“ 2015–2018 zawsze nadaje swoim potrawom nowy rytm.

Kyle Connaughton

Szef kuchni z 3 gwiazdkami Michelin źródło swojego kunsztu przypisuje składnikom – od ich pochodzenia aż po prezentację na talerzu.

Odkryj nowe oblicze gotowania dzięki piekarnikom Generacji 7000, płytom indukcyjnym, ekspresom do kawy i wielu innym urządzeniom.

Miele. Jakość, która wyprzedza swój czas.